About

Bio: Joyce Kamerbeek (augustus 1990), geboren in Breukelen, woonachtig in Amsterdam. Schrijft, leeft, creëert.

Het schrijven van verhalen is onderdeel van wie ik ben. Als jong meisje schreef ik in dagboeken en schriftjes en scheurde vervolgens de pagina’s eruit vanwege de ontevredenheid over de woorden die op papier stonden. Inmiddels is die ontevredenheid verdwenen en leer ik dat het schrijven van de ‘grootste rommel’ ook oké is. Dat doe ik niet hier, op mijn blog, maar in de tientallen schriftjes die in lades en kasten verstopt liggen, vol geschreven met korte en lange verhalen. Soms over grootste onderwerpen en soms over niks. Volgens onderzoeker James Pennebaker is schrijven een belangrijk onderdeel van het emotionele proces. “Emotionele ontreddering heeft invloed op elk deel van ons leven. Je verliest niet alleen maar je baan, je gaat niet alleen maar scheiden. Dat heeft invloed op alle aspecten van wie we zijn – op onze financiële situatie, onze relaties met anderen, onze opvattingen over onszelf en onze problemen van leven en dood. Schrijven helpt ons focussen en de ervaring te reguleren.” Schrijven is dus een hele fijne manier om die draaimolen van negatieve of verdrietige gedachtes stop te zetten en ervaringen ‘tastbaar’ te maken. 20 minuten per dag schrijven zal angst, piekeren en depressieve symptomen verminderen. (Brown, B. 2017). Genoeg reden dus om naar de Hema te rennen voor een schrift en een fijne pen.

Na geschreven te hebben voor het opinieplatform Young Critics, F.A.L.L. Magazine, Bedrock Magazine, mijn eigen blog en als copywriter en content creator voor verschillende merken als S. Pellegrino, Alessi, Arte, BlendZ en Woezel & Pip en SOS Kinderdorpen deel ik ook mijn persoonlijke verhalen die ontstaan uit ervaringen in het echte leven. Niet alleen als uitlaatklep, maar ook om al mijn lezers actief te laten meedenken over onderwerpen die een belangrijke rol spelen in onze maatschappij zoals burnout, stress en angst. Onderwerpen die ook in mijn leven een grote rol spelen.

Omdat ik al voor veel mooie merken heb geschreven, hebben lifestyle, kunst en mode ook een speciaal plekje in mijn hart. Ik hoop jullie dan te kunnen verrassen met diverse artikelen die aanzetten tot denken en die raken, recht in het hart. Ik hoop dat mijn woorden zo puur overkomen als de intentie wanneer ik ze op papier zet.