Het flirt kwartier bij de Albert Heijn

Processed with VSCOcam with c1 preset

FLARE LEOPARD LEGGING: THELOVERSANDDRIFTERSCLUB

Last minute boodschappen doen terwijl ik net een uur heb gekickbokst. Ja, ik probeer is iets anders dan yoga, hardlopen of Kayla Itsines. Blijkbaar kan mijn slechte mojo niet verholpen worden met yoga en was er een meer agressieve aanpak nodig. Na het kickboksen was 15 minuten zonnebank niet overbodig. Ondanks dat ik met veel plezier gebruik maak van Marc Inbane om mijn beentjes mooi bruin te houden, heb ik tijdens deze storm-achtige dagen echt wat vitamine D nodig om een gezellig humeur te behouden.

Daar sta ik dan voor de shampoo’s met een verhit hoofd en sproetjes die langzaam zichtbaar worden op mijn neus door de zonnebank. Zilvershampoo it is. Met een flinke pas ren ik half naar de kassa in de hoop dat ik niet gespot word in deze staat. Ik leg mijn zilvershampoo op de kassa en zie de mandarijnen in de bonus en besluit ze er bij te leggen. Ze liggen er toch voor het rapen, slim van de Albert Heijn. ‘Heeeeeey sexy panter’ hoor ik schreeuwend achter me. Ik negeer het, ik ga er niet vanuit dat het voor mij bedoeld is. Dan hoor ik het weer maar dichterbij. Ik draai me om en staar recht in het gezicht van een gozer met een glimlach die eerder eng dan vrolijk is. Ik probeer terug te lachen en draai me dan weer snel om en staar recht in het gezicht van de jongen voor mij.

Het flirt kwartier. Ik was er altijd van overtuigd dat deze plaatsvond tussen 18:00 en 18:15 wanneer iedereen uit zijn werk kwam, even snel boodschappen doen bij de Albert Heijn om de hoek. Nee, het flirt kwartier in Amsterdam op de Jan van Galenstraat begint om 18:00 en eindigt op sluitingstijd. Als je echt pech hebt dan start hij al om 09:00 in de ochtend wanneer je nog net niet in je huispak op je sloffen naar binnenstapt om wat afbakbroodjes te halen.

Nu ik toch niet meer terug kan besluit ik ongegeneerd de jongen voor mij in mij op te nemen. Schoenen check, broek check, jas check, hoofd CHECK. Er is niks fijner dan een paar van je kostbare minuten door te brengen in de Albert Heijn tijdens het flirt kwartier. Alles mag, alles kan. Ik loop langs paden waar ik normaal nooit kom maar ik vermaak mij altijd voor tien.

Ik kijk naar de band en zijn boodschappen. Pizza, vla, yoghurt drink, chips, koekjes en citroenen. Dan kijk ik naar mijn boodschappen: zilvershampoo en mandarijnen. Gelukkig hoef je tijdens het flirt kwartier niet echt raakvlakken te hebben. Het oogcontact is genoeg, welk eten er in je mandje zit is niet van belang. Hij kijkt me aan ‘doei sexy panter’. De man achter mij zet zijn meest overdreven lach op en schreeuwt naar de jongen ‘Ja toch man ja toch!’

Verontwaardigt trek ik één wenkbrauw omhoog naar de caissière. Dan kijk ik naar mijn broek en dan weet ik het weer. Mijn lievelingsbroek zorgt niet alleen voor scheve blikken maar ook voor een hoop vreemde maar verrassende complimenten. Het flirt kwartier in Albert Heijn, mijn favoriete moment van de dag.