In gesprek met een Tinder-klootzak

Ja, hij bestaat echt. Het artikel dat ik schreef over Tinder-klootzakken is geen verzinsel, het zijn geen leugens en ik heb het niet uit mijn mouw geschud. Het is gebaseerd op feiten, op wat ik zie en wat ik meemaak. Vandaag maken jullie kennis met een echte Tinder-klootzak.

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van dating apps. Het is lekker laagdrempelig en we zijn lui geworden in versieren dus in dat opzicht biedt het echt een uitkomst. Of het nu gaat om seks, of omdat je iemand beter wil leren kennen. Er zijn een hoop mannen en vrouwen op dating apps die een relatie hebben. Naast deze doelgroep en de normale gebruikers van Tinder, zijn er dan ook nog een aantal mannen en vrouwen die je graag naar de hand praten om je het bed in te krijgen. Eerlijkheid duurt nog steeds het langst, wanneer je zin hebt in seks, weet je allebei waar je aan toe bent en het is ook helemaal niet zo gek om dit eerlijk aan te geven.

Tinder-klootzak
Een poosje geleden raakte ik in gesprek met een Tinder-klootzak. Hij vertelde mij dat ook hij gebruik maakt van deze app maar wel een relatie heeft. Ik raakte geïnteresseerd in zijn verhaal en wilde meer weten. Hij was bereid mij meer te vertellen tijdens een drankje.

Het is dinsdagmiddag en samen met deze Tinder-klootzak genaamd Erik, zit ik bij één van mijn favoriete tentjes in Amsterdam. Omdat ik nieuwsgierig ben val ik meteen met de deur in huis en vraag hem naar zijn relatie. In de bloei van zijn leven verhuisde hij naar Amsterdam en begon daar met werken. Na wat ups maar vooral veel downs in zijn relatie, zocht hij genegenheid bij andere vrouwen. Zijn vriendin had last van een depressie en seks stond op een laag pitje. Twee jaar lang heeft hij een verhouding gehad met een collega die zijn behoeftes wel kon bevredigen. Deze verhouding leek in mijn ogen niet alleen een avontuur om lekker seks te hebben, maar ook een uitvlucht om de problemen in zijn relatie te ontlopen.

Het bleef niet bij één misstap
Erik besloot na verloop van tijd te stoppen met de verhouding die hij had met deze vrouw. Het leek niet juist, maar al snel maakte hij weer dezelfde fouten met andere vrouwen. Voornamelijk one night stands. Terwijl ik met Erik praat vraag ik mij af of hij spijt heeft. Wanneer hij vertelt over zijn ervaringen krijg ik niet het gevoel dat zijn schuldgevoel hem van binnen opvreet zoals het waarschijnlijk bij mij zou doen als ik dezelfde fouten zou maken, keer op keer. Zo blijkt maar weer, verschil moet er zijn.

‘ Zo blijkt maar weer, verschil moet er zijn.’

Terwijl die zin zich in mijn hoofd afspeelt ben ik mij er ook van bewust dat monogamie langzaam wegebt uit een stad als Amsterdam. Vertrouwen hebben in iemand is misschien wel één van de grootste fouten die je kan maken. Aan de andere kant wil je ook durven geloven en hopen dat de persoon waar jij de rest van je leven mee wil doorbrengen je niet belazert. Dus tot zover, het leven is één grote verrassing.

Gelukkig
Toch lijkt hij gelukkig. Hij vertelt mij hoe zijn vriendin hem motiveert het beste uit zichzelf te halen en dat hij geen reden heeft om de relatie te beëindigen. Ik vraag hem wat hij zou doen als de rollen omgedraaid zouden zijn. Wanneer hij in haar situatie zou zitten, had hij het gesnapt. Ik ben van mening dat je daar pas over kan oordelen wanneer je zelf in een situatie belandt waarin jouw partner je compleet belazerd. Erik is ‘gelukkig’ nog niet betrapt door zijn vriendin. Hij lijkt toch wel een professional te zijn als het aankomt op vreemdgaan. Of is zij gewoon heel naïef?

Het lijkt er op dat de denkwijze van Erik hem weerhoudt van het krijgen van schuldgevoel en realisatie. Ondanks dat niet iedereen monogaam is ingesteld, geloof ik niet dat je oprecht gelukkig bent met je partner als je zo geniet van avontuurtjes met andere vrouwen. Wellicht is die gedachte te confronterend voor mensen die vreemdgaan. Je doet het tenslotte niet om vervolgens uitgebreid over je gevoel te praten, dat komt te dichtbij. Het gaat om de seks en ik denk dat dit bij mannen als Erik niks te maken heeft met emotie.

Opbiechten
De vriendin van Erik weet eigenlijk niks van zijn avonturen en verhoudingen met andere vrouwen. Logisch, want ik kan mij niet voorstellen dat een vrouw nog met iemand zou kunnen zijn die haar zo bedrogen heeft. Natuurlijk weet Erik zelf ook dat zijn relatie klaar is als hij alles opbiecht. Hij zegt enigszins gelukkig te zijn in zijn relatie en dat lijkt voor hem voldoende.

Natuurlijk zou Erik geen echte Tinder-Klootzak zijn als hij ons gesprek niet eindigt met de vraag of hij mij vaker mag zien. Hij is zich ervan bewust dat hij zijn eigen glazen al had ingegooid door alles aan mij op te biechten, toch is dat niet de reden dat ik nu ‘Nee’ zeg, Erik. Ondanks dat we in een stad wonen waar meer vrouwen wonen dan mannen, ik bijna geen relatie meer ken waar in niet wordt vreemd gegaan, geloof ik nog steeds in monogamie en wil ik geen onderdeel zijn van jouw verhouding.

 

Vrouwen opgelet! Ik ben ontzettend benieuwd of er onder al die vreemdgangers ook vrouwen zijn die hun verhaal willen delen met mij. Je kunt mailen naar joyce.kamerbeek@gmail.com